Pappershanddukar / Pappershandduk – ett hygieniskt alternativ

Jobbar du på ett kontor eller en skola? Det är, som du nog vet, platser där det finns behov av pappershanddukar. Pappershanddukar är ett hygieniskt alternativ till frottéhandduken och lufttorkare. Av det hygieniska skälet passar pappershanddukar på toaletter som besöks av många människor. Det innefattar inte bara skolor och kontor utan de flesta offentliga platser.

En pappershandduk är vikt på ett sätt som passar dess hållare och som gör att den snabbt och smidigt går att dra ut från hållaren. Ofta är de konstruerade så att en pappershandduk alltid ligger redo att dras ut när en annan precis avlägsnats från behållaren. De ”hjälper” alltså varandra att hamna i ett smart läge när användaren tar en pappershandduk. Detta system gör pappershanddukar till ett hygieniskt sätt att torka sig; eftersom de ligger som de gör i behållaren får användaren aldrig tag om mer än en eller ett par – de han själv använder. Resten förblir orörda och alltså helt fria från bakterier till nästa besökare som kommer. Detta gör pappershanddukar till det mest hygieniska alternativet. För den som vill ha ett extra hygieniskt kontor kan även införskaffa kranar som går igång när man stoppar händerna under dem istället för att ta tag om handtaget.