Stearin för tillverkning av personliga ljus

stearinAtt tillverka egna ljus i stearin gör att man får fram personliga ljus. Man behöver bara se till att man har stearin, en eller flera vekar, ljusfärg om man vill ha stearin i annan färg än vit, någon form av behållare – som kan vara i princip vad som helst så länge det antingen går att ta bort eller tål värme och eld.  Att till exempel hälla upp sin nysmälta stearin i en avklippt halv mjölkkartong är en riktigt bra idé. Då kan man sedan klippa bort kartongen, och så har man kvar ett fyrkantigt, egengjort ljus i stearin.

En annan idé kan vara att hälla sitt stearin i till exempel kaffekoppar. De låter man såklart sedan sitta kvar och så har man vackra behållare för sina ljus också.

Vill man göra ljus i andra färger är det bara att blanda ljusfärg med sin stearin, och sedan använda det på exakt samma sätt. En annan idé är att återanvända gamla ljusstumpar och stearin, vilket man då antingen kan få i klassisk vit, eller hitta stearin i andra färger.

Ytterligare en idé är att lägga krossade klumpar av stearin i sitt smälta stearin. Klumparna ska vara i en annan färg, och plötsligt har man ett prickigt ljus. Det finns många idéer.